Få statistik för utvalda tidsperioder

Många reser med tåg till och från jobbet. För dessa användare av tågstatistik.se är det inte särskilt intressant att få reda på hur punktligheten är dagtid och nattetid.

Därför kan kan man nu välja vilka tidsperioder som ska inkluderas i statistiken. Om man t.ex. väljer ”Morgon 05:00 — 08:59″ och ”Eftermiddag 16:00 — 18:59″ när man beräknar punktlighetsstatistik räknas endast tåg med ordinarie ankomsttid under dessa tidsintervall in, övriga ankomster filtreras bort.

Genom att jämföra statistik beräknad på olika tidsintervall kan man t.ex. se att i januari 2013 var punktligheten mellan Stockholm C och Uppsala C 68% för morgonpendlarna, men hela 82% för resenärer som reste dagtid!

I detta exempel har 3 minuter används som gräns för när ett tåg anses vara försenat, eftersom få chefer håller med om att man är punktlig om man kommer en kvart sent till jobbet. Inställda tåg har även räknats som försenade.

Punktlighetstatistik Stockholm – Uppsala 2013, morgontrafik

Punktlighetstatistik Stockholm – Uppsala 2013, dagtrafik

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>